Vis det fulde website

ShippingWatch

NTG regner med normalisering oven på virusudbrud i anden del af 2020

Nordic Transport Group forventer en lavere omsætning i 2020, end selskabet har haft i 2019, fremgår det af regnskab. Spredningen af coronavirus og den økonomiske udviklingen udfordrer transportinudstrien.

Foto: Gregers Tycho/ERH

Siden december har en ny type coronavirus spredt sig fra Kina til store dele af verden, hvilket har betydet restriktioner i flere lande – herunder i Danmark, hvor grænserne blandt andet er blevet lukket.

Udbruddet har skabt stor frygt for den økonomisk udvikling, og også transportselskabet Nordic Transport Group, NTG, venter negative konsekvenser på den korte bane, hvor der er stor usikkerhed.

"Den fortsatte spredning af Covid-19 er en signifikant udfordring for den globale økonomi og derfor også for den globale transportindustri," skriver selskabet i fredagens regnskab for 2019.

"NTG er kun delvist eksponeret over for interkontinental handel, men i det omfang vejtransport inden for Europa påvirkes, vil det have en større indflydelse på NTG's finansielle præstation."

"De nuværende forventninger reflekterer en indvirkning på vores forretning i første halvdel af året og forudsætter en tilbagekomst til normal aktivitet i anden halvdel af 2020," lyder det.

Normaliseres situationen ikke, kan der være en "signifikant nedadgående risiko" for forventningerne til i år.

I 2020 venter NTG, at omsætningen vil falde til 4500-5300 mio. kr., efter at den i 2019 endte på 5332 mio. kr. Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster ventes på 130-180 mio. kr. mod 208 mio. kr. i 2019.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra ShippingWatch

Job

Se flere jobs