Vis det fulde website

ShippingWatch

Kapitalforvalter fælder hård dom over rederier: "De vil få en lang og smertefuld død"

Den norske kapitalforvalter Jan Petter Sissener kommer med en klar advarsel mod at investere i flere rederi- og offshore-aktier på Oslo Børs. Det skriver norsk medie.

Foto: Colourbox

Kapitalforvalteren Jan Petter Sissener, der står bag selskabet Sissener AS, advarerer investorer mod at investere i flere rederier og offshoreselskaber, der er børsnoteret i Norge.

Det siger han til det norske medie Finansavisen. Advarslen gælder flere supply-rederier, mens også Seadrill vil få det svært fremover ifølge forvalteren.

"Selskaber som Dof, Solstad og Havila vil få en lang og smertefuld død. Der bliver ikke mange penge igen til aktionærerne. Det gælder hele sektoren," siger Jan Petter Sissener ifølge Finansavisen.

Både rigsektoren og supply-rederierne har indtil videre oplevet store kursfald i år. Det gælder Seadrill, hvor aktien foreløbig er nede med 89 pct. i år, mens aktierne for Dof, Solstad og Havila er faldet med henholdsvis 66,7, 42,5 og 18,1 pct.

Når det kommer til det norske aktiemarked som helhed, udtaler kapitalforvalteren sig mere positivt. Oslo Børs er ifølge Finansavisen faldet med omkring 10 pct. i år.

"Vi er stadig relativt optimistiske med hensyn til markedet, men jeg synes, at der er mange advarselslamper, som blinker, især alle børsintroduktionerne fra hel- og halvgrønne selskaber, som skal på Merkur-børsen," siger Jan Petter Sissener ifølge avisen.

Norske shipping- og olierigmænd har tabt milliarder i 2020

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch

OBS: Det er gratis at modtage nyhedsbrevet.

Mere fra ShippingWatch

Job

Se flere jobs